woensdag 17 januari 2018

Telegraaf wil documentaire Jesse Klaver kopen

De Telegraaf wil de documentaire Jesse, plus al het andere gefilmde materiaal, kopen van BNNVARA. Dat vertelt Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen op Telegraaf TV

Jansen zegt dat het een “goed moment” is om het materiaal van de documentaire over GroenLinks-leider Jesse Klaver nu aan te schaffen. “Gezien alle ophef willen we de documentaire graag voor de kijker meenemen, om te laten zien waar hij nou precies over gaat. We willen ‘m wel graag kwalificeren als propagandafilm en niet als documentaire.”

“Het ging erom dat er met gemeenschapsgeld een documentaire is aangekocht die in opdracht van een politieke partij is gemaakt”, aldus Jansen. “Het is verstandig van BNNVARA om de docu niet uit te zenden. Tegelijkertijd is er 75 uur aan ruw materiaal. BNNVARA heeft zelf de keuze gemaakt wat ze daarvan gebruiken.” 

De kans dat BNNVARA het materiaal overdraagt aan De Telegraaf lijkt nihil. De omroep verklaarde eerder: “Niet uitzenden is wat ons betreft niet op tv, radio, internet, in de bioscoop, YouTube, nergens.”

Bron: Telegraaf/Nu.nl/BM

Bericht delen