dinsdag 16 januari 2018

Telegraaf in beroep tegen verbod tv-gids

De Telegraaf gaat in hoger beroep tegen het verbod op een eigen tv-gids. Dit heeft de krant dinsdag gemeld op de eigen website. Medio juni bepaalde de Amsterdamse voorzieningenrechter in een kort geding dat was aangespannen door de omroepen dat het dagblad moest stoppen met de gids. Volgens de rechter vallen de programmagegevens nu nog onder de bescherming van de Mediawet.

De kans is echter groot dat de Mediawet op dit gebied wordt gewijzigd. De Tweede Kamer besloot in april op voorstel van VVD en D66 dat tv-gegevens van de publieke omroepen, zij het tegen betaling, beschikbaar moeten zijn voor andere uitgevers. De rechter wilde niet vooruitlopen op die politieke besluitvorming.

Naast de ophanden zijnde wetswijziging beriep De Telegraaf zich op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie, die in een Britse zaak oordeelde dat er geen geld mag worden gevraagd voor het publiceren van wedstrijdschema’s. Die uitspraak is volgens de krant van toepassing op alle databanken, inclusief die met de omroepgegevens.

Bron: De Telegraaf

Bericht delen