Tegenstanders Zwarte Piet blokkeren loopbrug Media Park
maandag 12 november 2018

Tegenstanders Zwarte Piet blokkeren loopbrug Media Park

Tegenstanders van Zwarte Piet voeren actie bij het Media Park in Hilversum. Ze vinden dat het Sinterklaasjournaal van de NTR te veel vasthoudt aan het traditionele uiterlijk van Zwarte Piet.

Enkele tientallen betogers blokkeerden vanochtend enige tijd de loopbrug die van het station Hilversum Media Park naar het Media Park loopt. Ook de uitgang vanaf het perron was geblokkeerd. De brug wordt door veel omroepmedewerkers gebruikt.

Politieagenten grepen rond 09.00 uur in en zorgden ervoor dat er een doorgang mogelijk was. De betoging gaat nog wel door. De betogers hebben spandoeken met teksten als ‘NTR Komt niet over de Brug’ en ‘Zwarte Piet is Racisme’. Volgens de betogers negeert de NTR de wens van ‘steeds meer mensen die protesteren tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet’. Zwarte Piet moet wat hen betreft worden ‘verwijderd’ uit het Sinterklaasjournaal, dat vanavond begint.

Vorige maand maakte de NTR bekend dat er bij de komende intocht van Sinterklaas roetveegpieten worden ingezet. Maar later legde de omroep uit dat sommigen toch nog uitzien als de traditionele Zwarte Piet. Afhankelijk van hoe vaak ze door de schoorsteen zijn gegaan, zijn de Pieten zwarter, redeneerde de omroep.

Bron: NOS

Bericht delen