Tegels voor Nieuwsuur, Volkskrant en RTL Nieuws
woensdag 24 april 2019

Tegels voor Nieuwsuur, Volkskrant en RTL Nieuws

Bij de uitreiking van de Tegels, de belangrijkste journalistieke prijzen van het jaar, zijn onder meer Nieuwsuur, Trouw, RTL Nieuws en de Volkskrant bekroond. De vakprijzen werden in acht categorieën uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

In de categorie Onderzoek vielen Milena Holdert van Nieuwsuur en Ghassan Dahhan van Trouw (foto) in de prijzen. Ze deden samen onderzoek naar steun van de Nederlandse regering aan strijdgroepen in Syrië.

De Volkskrant ging met drie Tegels naar huis. Een daarvan, in de categorie Nieuws, was voor de onthulling van Natalie Righton dat minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken had gelogen over een ontmoeting met president Poetin. Het stuk leidde tot het aftreden van Zijlstra.

RTL Nieuws won twee Tegels, waarvan een voor Daniël Verlaan. De tech-journalist werd door de jury onder leiding van RTL Nieuws-journalist Pieter Klein bekroond als grootste talent. De reportage Alaska van Freek Bottema voor RTL Nieuws over smeltende ijsschotsen kreeg de Storimans prijs.

De 2Doc-documentaire De achtste dag van Yan Ting Yuen en Robert Kosters over de financiële crisis van 2008 ontving de prijs in de categorie Achtergrond.

De Tegel Publieksprijs is voor Heineken in Afrika (VPRO, OVT), gemaakt door Laura Stek, Olivier van Beemen en Femke van Zeijl in samenwerking met NRC en FTM.

Bron: De Tegel/BM

Bericht delen