Tegel voor reportage Molenbeek van NOS op 3
woensdag 17 januari 2018

Tegel voor reportage Molenbeek van NOS op 3

NOS op 3 is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Tegels, de belangrijkste journalistieke prijs in Nederland. In de categorie verslaggeving won NOS op 3 de Tegel voor een productie over de Brusselse wijk Molenbeek, ‘Bij ons in #Molenbeek’.

Verslaggever Mustafa Marghadi, die voor de productie een maand doorbracht in de Brusselse wijk, nam de prijs in ontvangst. Het cross-mediale nieuwsplatform van de NOS was genomineerd samen met Frontlijn Sirte, een serie reportages uit Libië in de Volkskrant, en Dossier: faillissement VenD, een serie artikelen in NRC en nrc.next. De serie Schuldig van Sarah Sylbing en Ester Gould van HUMAN kreeg de prijs in de categorie Achtergrond en de prijs voor het Talent was voor Verwarde Mensen in De Monitor, gemaakt door Anne de Blok. De Stan Storimansprijs, genoemd naar de tijdens zijn werk in Ossetië omgekomen RTL-cameraman, is voor Harry van de Westelaken van Brandpunt voor De slag om Mosul.

In de categorie Nieuws wonnen Ingrid de Groot en Peter Groenendijk van het AD met de Zaak-Dupont. De prijs voor het beste interview ging naar Volkskrant-journalisten Maud Effting en Huib Modderkolk voor een interview met oud-PVV-woordvoerder Michael Heemels onder de titel Van golden boy tot total loss. De prijs in de categorie Onderzoek ging naar De Limburger. Journalist Sjors van Beek dook in de transportwereld en schreef onder meer over Filipijnse truckers die worden uitgebuit. Zijn productie: De malafide transportwereld. De Publieksprijs, was voor Thomas Rueb met Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman! in NRC Handelsblad.

Bron: NOS/BM

Bericht delen