Talpa zegt uitzendcontract op met GLORY Kickboxing
woensdag 26 augustus 2020

Talpa zegt uitzendcontract op met GLORY Kickboxing

De vechtsportwebsite MMADNA.nl meldt dat Talpa per direct gestopt is met het uitzenden van de GLORY Kickboks-evenementen op Veronica en SBS9. Talpa heeft op 24 augustus het driejarig contract met GLORY, vooral bekend vanwege hun vechters Rico Verhoeven en Badr Hari, voortijdig beëindigd.

In december 2019 trok het veelbesproken gevecht tussen Verhoeven en Hari nog een duizelingwekkend aantal kijkers van 3,5 miljoen op tv-zender Veronica.

Dit nieuws volgt op een reeks van gebeurtenissen waardoor GLORY in zwaar weer terecht is gekomen. GLORY Kickboxing International werd begin juli onder curatele geplaatst. Half juli werd bekend dat de schuldenlast in 2017 al was opgelopen tot 86 miljoen euro GLORY Sports International werd op 16 juli onder verdachte omstandigheden overgenomen.

RES Events, de Nederlandse dochteronderneming van GLORY, is op 18 augustus officieel failliet verklaard en laat een spoor van Nederlandse schuldeisers achter zich sinds GLORY Collision 2, met Rico Verhoeven versus Badr Hari, in december 2019. GLORY’s head of talent operations en tevens analist bij het tv-programma Veronica Fight, Cor Hemmers, stapt op bij GLORY wegens de recente ontwikkelingen.

Alhoewel GLORY nieuwe evenementen in oktober heeft aangekondigd blijkt dat de vechters daar nog steeds geen contract voor ontvangen hebben. Met het faillissement van de Nederlandse tak van GLORY en het verliezen van het partnership met Talpa lijkt er een einde te zijn gekomen aan het GLORY kickboks-tijdperk in Nederland, van origine de bakermat van het kickboksen.

Bron: MMADNA/BM

Bericht delen