dinsdag 16 januari 2018

Talpa maakt Arabische versie The Voice Kids

Na het succes van The Voice in de Arabisch sprekende wereld, gaat Talpa Middle East voor zender MBC nu ook de junior versie produceren. The Voice Kids is de eerste zelfstandige opdracht voor Talpa Middle East, de Talpa-vestiging die eind 2014 in Dubai werd geopend.

Het programma wordt vanaf 2016 rechtstreeks uitgezonden in 23 Arabisch sprekende landen en is beschikbaar voor Arabisch sprekenden overal ter wereld. In 2012 was The Voice Kids voor het eerst in Nederland te zien. De show kent inmiddels 28 verschillende lokale versies. Het programma, dat overal in prime time wordt uitgezonden, is inmiddels net zo succesvol als The Voice.

Op de Filipijnen is The Voice Kids, met een marktaandeel van zestig procent en 5,3 miljoen kijkers, het best scorende programma dat ooit op ABS-CBN is uitgezonden. In de VS is La Voz Kids nog altijd de nummer één van de Spaanstalige televisie op de zondagavond van Telemundo. En bij Telecinco in Spanje zorgen de miljoenen kijkers ervoor dat het programma de best bekeken entertainmentshow sinds 2005 is. De eerste uitzending van de Australische The Voice Kids op Nine Network in 2014 scoorde met 1,65 miljoen kijkers voor lokale begrippen spectaculair hoog.

Intussen bestelde MBC bij Talpa Middle East een derde seizoen van The Voice Arabia, de pan-Arabische versie van de wereldhit die vanaf het najaar van 2015 wordt uitgezonden. The Voice Arabia was vanaf de eerste uitzending een groot succes en trok meer dan honderd miljoen kijkers naar de finale van het tweede seizoen.

Bron: Talpa/Broadcast Magazine

Bericht delen