woensdag 17 januari 2018

Talpa brengt afvalrace in nieuw SBS6-programma

Vijf BN’ers met overgewicht zijn in een nieuw SBS6-programma de aanjagers van een unieke afvalrace, waar héél Nederland aan kan meedoen. Samen met de BN’ers zetten alle deelnemers zich in voor hetzelfde doel: samen minimaal één miljoen kilo afvallen.

Het programma wordt ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is in 2018 te zien bij SBS6.
 
De BN’ers maken de kijker deelgenoot van hun strijd. Alle methodes en diëten zijn geoorloofd. We zien hun worstelingen: van de weegmomenten en de euforie als ze zijn afgevallen, tot de frustratie als er na een week afzien toch weer een kilo aanzit. Het programma bestaat dus grotendeels uit het volgen van de BN’ers, inclusief het door hen zelf gedraaide materiaal. 

Deze beelden worden aangevuld met eigen beelden van de deelnemende Nederlanders. Ook zij laten zien hoe ze koste wat kost en op allerlei verschillende manieren gewicht proberen te verliezen. En of ze dat lukt. Op die manier ontstaat een gigantisch platform vol verhalen, anekdotes, tips & tricks en uiteraard voor- en na-beelden.

De participerende Nederlanders kunnen zich inschrijven en laten monitoren bij de deelnemende sportscholen of bij een bekende landelijke winkelketen, waar de weegschalen klaar staan. Voor elke kilo die de deelnemers kwijtraken, gaat er een bedrag naar een goed gezondheidsdoel. Na afloop voelen de deelnemers zich dus niet alleen gezonder, maar ook beter: ze hebben bijgedragen aan een enorme donatie.

Bron: SBS Broadcasting/BM

Bericht delen