dinsdag 16 januari 2018

Talpa kiest Crailo voor Utopia

Het voormalige asielzoekerscentrum Crailo bij de A1 is door Talpa uitgekozen voor het realityprogramma Utopia, de opvolger van Big Brother en De Gouden Kooi. Dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Talpa kreeg een tijdelijke vergunning van de provincie Noord-Holland. In november wordt het terrein opgebouwd. Een woordvoerder van Talpa laat weten dat er tot het programma in januari begint niet veel te zien zal zijn: het is een kaal terrein met een lege loods, waarop de deelnemers zelf een samenleving moeten gaan bouwen. Onder toeziend oog van de camera’s uiteraard.

In Utopia bouwen de deelnemers aan een compleet nieuw bestaan, een nieuwe gemeenschap, op een plek waar geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen zijn en ze beginnen met bijna niets. Alles wat ze hebben, is de kale loods op een onbewerkt stuk land, een paar dieren, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash om hun leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven. Elke vier weken wordt een van de bewoners weggestemd en vervangen door een nieuwe.

SBS 6 gaat in januari van start met de uitzendingen.

Bron: G&E/Broadcast Magazine

Bericht delen