Talpa haalt televisieprogramma met Danny de Munk niet van de buis na aangifte
woensdag 15 juni 2022

Talpa haalt televisieprogramma met Danny de Munk niet van de buis na aangifte

Danny de Munk zal de komende tijd gewoon te zien zijn in De Hollandse Nieuwe. Talpa laat aan Nu.nl weten de berichtgeving rondom de aangifte tegen de zanger wel nauwlettend in de gaten te houden.

Dinsdagavond werd bekend dat er aangifte tegen de zanger is gedaan. Een vrouw zegt door hem te zijn verkracht. De Munk heeft via zijn advocaat laten weten zich niet te herkennen in de beschuldigingen.

Hij is te zien in het muziekprogramma op SBS6 waarin op zoek wordt gegaan naar een nieuwe volkszanger. “Vooralsnog heeft dit (de aangifte, red.) geen gevolgen voor de uitzendingen van De Hollandse Nieuwe“, aldus een woordvoerder van Talpa in een reactie.

In april kondigde Stage Entertainment aan een onderzoek naar de zanger te zijn gestart, nadat een vrouw hem anoniem had beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat zou zijn gebeurd toen hij in 2007 in de musical Ciske de Rat te zien was.

De Munks advocaat Royce de Vries liet dinsdagavond weten dat hij en zijn cliënt niet van de aangifte op de hoogte waren gesteld voorafgaand aan de berichtgeving in De Telegraaf. “Mijn cliënt is door politie en justitie niet geïnformeerd over een aangifte die tegen hem zou zijn gedaan over een gepleegd strafbaar feit van vijftien jaar geleden”, laat De Vries in een verklaring weten. “Hij bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten.”

Update
RTL heeft overigens samen met Danny de Munk besloten dat hij niet te zien zal zijn als panellid in het nieuwe seizoen van het RTL 4-programma I Can See Your Voice. “Het onderzoek naar de aangifte valt samen met de start van de opnameperiode van een nieuwe seizoen I Can See Your Voice. We hebben het met Danny besproken en zijn het er met elkaar over eens dat hij onder deze omstandigheden niet zal deelnemen aan het programma”, laat RTL in een statement weten.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen