dinsdag 16 januari 2018

Talpa boos op NRC Handelsblad

Talpa, de maker van programma’s als The Voice Kids en Junior Masterchef, is woest op NRC Handelsblad. Die krant berichtte vrijdag over het ‘wurgcontract’ dat de kinderen en hun ouders moeten teken voordat ze mogen meedoen aan een van de programma’s. Het artikel over het contract dat kinderen moeten tekenen is ‘pure onzin’ volgens Talpa.

De woordvoerder spreekt van een tendentieus artikel waarin ‘willens en wetens’ informatie zou zijn weggelaten. “Het verhaal suggereert dat kinderen die deelnemen aan tv-talentenjachten voor de rest van hun leven afstand doen van de rechten op de exploitatie van hun talent. Dat is niet het geval”, aldus Talpa.

Inmiddels heeft NRC Handelsblad een kopie van het contract op de site geplaatst waarin de bepaling te lezen is. Deze luidt als volgt: ‘Ik stem in met het feit dat indien Talpa mij verzoekt om overige documenten te tekenen welke direct gerelateerd zijn aan het meedoen van mijn kind aan het programma en de daarbij behorende rechten en garanties, ik zulks onverwijld zal doen.’

Bron: NRC/PowNed/Broadcast Magazine

Bericht delen