Talkshowduo’s bekend die Eva Jinek opvolgen
maandag 9 december 2019

Talkshowduo’s bekend die Eva Jinek opvolgen

Vier van de vijf talkshowduo’s die vanaf het nieuwe jaar het tijdslot van de vertrokken Eva Jinek moeten vullen, zijn bekend. Het zijn Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven, Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink en Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Dat heeft het AD gemeld.

Het vijfde duo wordt later bekend, maar verwacht wordt dat Fidan Ekiz en Jort Kelder dat zullen worden. De NPO zocht voor de late talkshow als vervanging van Eva Jinek (die is overgestapt naar RTL) naar duo’s die afwisselend gaan presenteren. Wekenlang werden diverse gesprekken gevoerd met tal van kandidaten. De NPO heeft de namen die het AD heeft gemeld inmiddels bevestigd en laat weten dat het programma Op1 gaat heten en 6 januari van start gaat. Op1 is een samenwerking tussen programmamakers van de deelnemende omroepen en de redactie van Pauw. Jeroen Pauw is zelf nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe talkshow.

De NPO heeft eerder laten weten niet meer te willen kiezen voor een vaste presentator die vijf dagen per week te zien is. “Presentatoren op het hoofdpodium moeten publiekslievelingen zijn, maar de NPO kan hen niet een marktconform honorarium bieden. Dat maakt het lastig ze voor de publieke zaak te behouden. NPO 1 streeft er dan ook naar de grote titels minder afhankelijk te maken van de persoon die het presenteert. Tegelijkertijd moeten gerichte trajecten zorgen voor een betere doorstroming van bewezen talent.”

Bron: AD/BM

Bericht delen