Talkshow VTBL matig bekeken
zaterdag 13 augustus 2022

Talkshow VTBL matig bekeken

De vernieuwde versie van talkshow VTBL is in de eerste uitzendweek matig bekeken bij RTL 7. Begon maandag de eerste aflevering met slechts 126.000 kijkers, naar de tweede aflevering keken vrijdagavond nog maar 89.000 mensen.

Afgelopen maandag keerde het voetbalpraatprogramma VTBL terug, met presentator Simon Zijlemans. Ook Frank Evenblij zal zich later nog aan het presentatieteam toevoegen. Enkele jaren geleden presenteerde Humberto Tan deze show, maar die mislukte volgens de makers onder meer door het ontbreken van voetbalbeelden. Inmiddels heeft RTL de rechten van de Champions League in bezit.

De start van de vernieuwde talkshow wist maandag 126.000 kijkers te trekken, waardoor het programma al buiten de top 25 van best bekeken programma’s viel. Vrijdag bleken nog minder mensen interesse te hebben in VTBL: slechts 89.000 kijkers schakelden in voor de analyses van Theo Janssen, Anouar Diba en Ron Vlaar. NEC-directeur Wilco van Schaik was aanwezig als gast.

Komende maandag start op exact dezelfde tijd als VTBL de nieuwe voetbaltalkshow Veronica Offside met Wilfred Genee. Hiermee keert Genee terug op zijn oude tijdslot van Veronica Inside.

Met twee voetbalpraatprogramma’s op hetzelfde tijdstip laait de concurrentiestrijd tussen RTL en Talpa als vanouds op. Dat is opmerkelijk, gezien de plannen van de twee commerciële zendergroepen om te fuseren.

Bron: AD/BM

Bericht delen