Taco Rijssemus CEO van All3Media Duitsland
dinsdag 17 augustus 2021

Taco Rijssemus CEO van All3Media Duitsland

Taco Rijssemus is benoemd tot CEO van All3Media Duitsland, zo is vandaag bekend gemaakt. Rijssemus zal de Nederlandse productiebedrijven idtv en ICP van All3Media blijven leiden, evenals All3Media in België.

Markus Schäfer, die de Duitse activiteiten van All3Media leidt en sinds 2015 toezicht houdt op idtv, heeft besloten af ​​te treden als CEO. Taco Rijssemus zal de rol vanaf 1 september overnemen en zal leiding geven aan All3Media’s productiebedrijven Filmpool Entertainment, Filmpool Fiction, The Fiction Syndicate, South & Browse, Tower Productions, Bon Voyage Films en het digitale bedrijf Little Dot Studios.

Rijssemus werd in 2017 CEO van het in Amsterdam gevestigde idtv. Daarvoor was hij mediadirecteur bij KRO-NCRV. Over zijn nieuwe functie zegt hij het volgende: “Markus Schäfer en ik hebben de afgelopen vijf jaar een succesvolle samenwerking gehad en ik kijk erg uit naar mijn nieuwe rol. De Duitse markt is ongelooflijk levendig met enorme kansen en heeft veel getalenteerde makers. Het creëren van de uitstekende content, waar All3Media bekend om staat, in Nederland, en nu ook in Duitsland, is meer dan een baan voor mij – het is een echte passie. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Jane Turton, CEO van All3Media: “Taco is een sterke creatieve leider die idtv heeft getransformeerd sinds hij de functie van CEO overnam en ik ben verheugd dat hij de rol van CEO op zich neemt van All3Media Duitsland, een van onze grootste en belangrijkste bedrijven.”

All3Media heeft vestigingen in het VK, de VS, Duitsland, Nederland en Nieuw-Zeeland en produceert jaarlijks 3.500 uur programma’s voor lineaire omroepen, VOD, sociale media en andere digitale platforms. All3Media’s distributiebedrijf, All3Media International, exploiteert programmarechten over de hele wereld vanuit haar kantoren in Londen, New York en Singapore. All3Media is eigendom van Discovery Communications en Liberty Global.

Bron: All3Media/BM

Bericht delen