Taakstraffen voor broers Urk die verslaggever en cameraman mishandelden
vrijdag 30 juli 2021

Taakstraffen voor broers Urk die verslaggever en cameraman mishandelden

Twee broers van 26 en 28 uit Urk hebben taakstraffen opgelegd gekregen voor de mishandeling van een verslaggever en een cameraman van PowNed eind maart. De jongste broer moet ook een schadevergoeding van 250 euro betalen aan de cameraman die hij heeft belaagd. Dat heeft de politierechter in Lelystad bepaald.

De oudste broer Jelle P. heeft een taakstraf van 120 uur gekregen. Zijn jongere broer Lammert P. 150 uur. De twee moesten zich voor de politierechter verantwoorden vanwege ongeregeldheden bij de Sionkerk in Urk op zondag 28 maart. Journalisten en cameraploegen waren daar om verslag te doen van een dienst. De kerk negeerde de destijds geldende coronamaatregelen en opende de deuren voor alle gelovigen.

Het kabinet had bepaald dat er maximaal dertig gelovigen aanwezig mochten zijn bij een kerkdienst, dat zij afstand moesten houden en dat iedereen binnen een mondkapje moest dragen.

De aanwezigheid van media leidde tot onrust. De verslaggever werd geschopt en de cameraman tegen het hoofd geslagen. De broers hielden vol dat ze naar de kerk gingen om naar het tumult te kijken. Ze stelden ook dat de verslaggever mensen lastig viel met een microfoonhengel en dat ze de-escalerend wilden optreden.

Bron: NOS/BM

Bericht delen