dinsdag 16 januari 2018

Super Stream Me voortijdig gestopt

Na 15 dagen, 1 uur en 23 minuten zijn Tim den Besten en Nicolaas Veul gestopt met het experiment Super Stream Me. De VPRO noemt de heftige invloed van het gebrek aan privacy als reden voor de vroegtijdige beëindiging.

Den Besten en Veul zouden drie weken lang non-stop hun leven streamen, maar zijn daar na ruim twee weken mee gestopt. “De koek is op. We voelen aan alle kanten dat de grens is bereikt“, liet Veul weten.

Op de website van Super Stream Me is te lezen: “Als Tim rond elf uur ’s avonds wakker wordt krijgt hij last van hyperventilatie. Hij huilt en besluit het huis te verlaten zonder camera. Pas in de ochtend, rond zes uur, komt hij thuis en gaat in bed liggen. De volgende ochtend besluit Nicolaas te wachten tot Tim wakker is om te bespreken of ze de stekker vroegtijdig eruit trekken. Als Tim rond twaalf uur wakker wordt, bespreken ze de situatie. ‘Ik krijg confetti in mijn buik als ik eraan denk dat we gaan stoppen. Ik moet er niet aan denken om nog door te gaan’, zegt Tim. Daarop volgend nemen ze afscheid. ‘Ik hoop dat jullie je soms een beetje vies hebben gevoeld’, zegt Nicolaas tegen de kijkers. ‘Ja! Viespeuken!’, roept Tim. ‘De koek is op’, Nicolaas. De twee maken een buiging voordat ze de stekker uit de camera halen.”

NPO 3-baas Suzanne Kunzeler presenteerde het project op de najaarspresentatie van de NPO. “Dit is bij uitstek een programma voor ons, omdat het heel erg het experiment zoekt, maar ook heel erg de vraag stelt van: hoe ver gaan wij met social media?” Een vierdelige documentaireserie over het experiment wordt vanaf 5 november uitgezonden op NPO 3.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen