dinsdag 16 januari 2018

SunRTV brengt Surinaamse en Antilliaanse tv

De nieuwe omroep SunRTV maakt het vanaf september mogelijk om op de Nederlandse televisie live Surinaamse en Antilliaanse programma’s te bekijken. “Zelfs op internet konden geïnteresseerden Surinaamse programma’s niet terug zien. Daar komt met onze komst verandering in”, zegt mede-eigenaar van de omroep Danny Viergever.

Twee zenders worden in september aan het Nederlandse programma-aanbod toegevoegd. Eén voor Antilliaanse programma’s en de andere voor Surinaamse programma’s. Via digitale televisie kunnen geïnteresseerden zich abonneren op de zenders. Ook heeft de kersverse omroep de ambitie op kabeltelevisie actief te zijn. “We zijn nu in gesprek met kabelbedrijven zoals Ziggo en UPC, omdat zich onder hun gebruikers veel mensen van de doelgroep bevinden”, zegt Viergever hierover.

Viergever vergelijkt de twee zenders met het Nederlandse BVN, de publieke zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. Hij meent dat de Surinaamse en Antilliaanse variant een aanwinst voor het huidige Nederlandse televisieaanbod is. “Er wonen ruim 355.000 Surinamers en circa 141.000 Antillianen in Nederland. Het is voor hen natuurlijk ook fijn om televisie uit hun thuisland te bekijken.”

Bron: Het Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen