Succesvolle zomer voor 24kitchen
woensdag 17 januari 2018

Succesvolle zomer voor 24kitchen

24Kitchen heeft een succesvolle zomer achter de rug. In juli en augustus wist het kanaal voor het eerst sinds haar bestaan boven een gemiddeld marktaandeel van 1 procent uit te komen in de categorie kijkers 20-49 jaar. Een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar zomer.

Het gemiddeld marktaandeel bij de vrouwelijke doelgroep in diezelfde leeftijdscategorie wist zelfs de 1.5 procent marktaandeel te overstijgen, bijna een verdriedubbeling ten opzichte van de zomer van 2016. In totaal stemden deze zomer ruim 5 miljoen kookliefhebbers op de tv-zender af.

Deze zomer lanceerde 24Kitchen de campagne 24Kitchen maakt jouw zomer lekkerder. De hele zomer bood de zender tips om in een handomdraai lekkere, zomerse gerechten op tafel te zetten. De zomerprogrammering omvatte nieuwe eigen producties als Miljuschka’s Street Food Vietnam en Estée in Parijs. Ook werd voor het eerst het 24Kitchen Festival georganiseerd in de Foodhallen in Amsterdam. Verder werden de online live-streams van de kookcolleges goed bekeken. Tijdens het college van 24Kitchen-chef Hidde de Brabander (zondag 13 augustus) keken online ruim 190.000 mensen live mee.

Eén van de populairste programma’s was The Chef’s Line. In deze wedstrijd strijden enthousiaste thuischefs tegen ervaren professionals. The Chef’s Line scoorde ruim 60 procent boven het kanaalgemiddelde in de zomer en heeft al bijna 800.000 unieke kijkers bereikt. Ook Mijn Pop-Up Restaurant scoorde goedm net als Worsten van Babel op de Camping en Zoete Spruiten.

Maandag beginnen er drie nieuwe programma’s op 24Kitchen. In Silvia’s Italian Table kookt Silvia Colloca samen met verschillende interessante gasten. In het tweede seizoen van De Brabander Bakt neemt pattisier Hidde de Brabander de kijker dagelijks mee in de wereld van bakken en patisserie. Later op de avond is Restaurant Start-Up te zien, waarin elke aflevering twee teams hun droomrestaurant presenteren aan investeerders. Het team met het beste plan maakt kans op een eigen restaurant.  In september zijn er eveneens nieuwe afleveringen te zien van Miljuschka’s Street Food Vietnam, Estée in Parijs en The Chef’s Line.

Bron: 24Kitchen/BM

Bericht delen