Succesfilm Misfit krijgt remake in Polen
donderdag 2 mei 2019

Succesfilm Misfit krijgt remake in Polen

Na een eerste remake voor de Duitse markt, krijgt het succesformat van de film Misfit nu een remake in Polen en is er tevens interesse getoond vanuit Australië, Spanje en Zuid-Amerika.

NewBe zet hiermee als eerste Nederlandse producent stappen om films als formats te exporteren naar het buitenland zoals dit met tv-formats al veelvuldig gebeurt, in het geval van Misfit samen met Splendid Film. Onlangs kondigden beide partijen de productie van Misfit 2 aan die vanaf 25 september in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Misfit, een format uit de koker van contentproducent NewBe en fullmediabedrijf Splendid Film, was met 260.000 bezoekers in de Benelux één van de meest succesvolle Nederlandse bioscoopreleases van 2017. De film gaat over Julia (Djamila), een Nederlandse tiener wier ouders na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten besluiten terug naar Nederland te verhuizen. De campagne voor de film won onder andere een Best Social Media Award en de trailer schopte het met twee miljoen views tot de best bekeken Nederlandse filmtrailer ooit. Na wekenlang trending te zijn geweest op Netflix, draait er inmiddels een remake van de film in veel Duitse bioscopen.

Jeroen Koopman: “Nederland is een echt tv format-exportland, maar in mindere mate een film-exportland. Door films als formats aan te vliegen komt daar hopelijk een beetje verandering in. Misfit hebben we benaderd als totaalformat. Alles is op dezelfde manier aangepakt, van marketing, casting tot aan vormgeving en shots. Die aanpak heeft goed gewerkt voor de Duitse remake en willen we nu verder uitrollen naar andere markten.”

Misfit 2 wordt wederom geregisseerd door Erwin van den Eshof. Via het YouTube-kanaal zijn de ontwikkelingen te volgen.

Bron: NewBe/BM

Bericht delen