woensdag 17 januari 2018

Strijd tussen Nederlanders en Belgen bij RTL 4

In het RTL 4-programma Holland-België gaan twee teams los op alle vooroordelen en verschillen die er zijn tussen de Nederlanders en de Belgen. De presentatie is in handen van Wendy van Dijk en de Vlaamse acteur en presentator Jonas van Geel.

Zij begeleiden samen de komische strijd die op vrijdag 26 augustus om 20.30 uur bij RTL 4 te zien is.

Onder leiding van de ’typisch Hollandse’ Jandino Asporaat trekt het Nederlandse team ten strijde tegen het Belgische team van Philippe Geubels. De in België geboren Ruben Nicolai en de man die zoveel van Holland houdt dat hij tegenwoordig zes maanden per jaar in Antwerpen woont, Jan-Jaap van der Wal, maken het Nederlandse team compleet. Philippe Geubels voelt zich in deze sportieve oorlog gesterkt door de komische actrice Ruth Beeckmans en de grootste kleine acteur van België, Sven de Ridder.

In de anderhalf uur durende uitzending worden de verschillen tussen Hollanders en Belgen duidelijk. Wat weten de teams van elkaars land en vooral, waar blinken ze zelf in uit? Waar komt het vooroordeel vandaan dat Belgen dom zijn en Nederlanders zo gierig? En waarom verzieken de Nederlanders alles wat ze eten met pindasaus?

Kunnen de teams meezingen met hits van andere bodem en herkennen ze typisch Nederlandse en Belgische gebruiksvoorwerpen? Belgen op straat geven antwoord op de vraag welke Nederlander pertinent de toegang tot België moet worden ontzegd en Nederlanders in de koopgoot roepen de Belgische persona non grata uit.

Een laatste ronde, waarin het aankomt op parate kennis over de ander, bepaalt uiteindelijk wie wint.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen