Strijd om Johan Cruijff Schaal bij ESPN te zien in UHD
maandag 2 augustus 2021

Strijd om Johan Cruijff Schaal bij ESPN te zien in UHD

De strijd om de Johan Cruijff Schaal is zaterdag de eerste officiële wedstrijd die ESPN uitzendt in UHD. Dat betekent een aanzienlijk betere beeldkwaliteit voor kijkers die via hun tv-aanbieder toegang hebben tot het ESPN UHD-kanaal. Ajax en PSV strijden om de schaal en het is tevens de afscheidswedstrijd van commentator Evert ten Napel.

De 77-jarige Evert ten Napel stopt met zijn werkzaamheden voor nationale televisie. “Je moet een keer stoppen, en dan is de Johan Cruijff Schaal geen verkeerd podium voor een laatste kunstje”, aldus Ten Napel. Hij vervolgt: “ESPN heeft een lichting zeer talentvolle commentatoren, dus ik geef met veel plezier het stokje door.”

Evert ten Napel werkte jarenlang als sportverslaggever voor de NOS, waar hij onder andere het commentaar verzorgde tijdens het EK van 1988 en talloze andere eindtoernooien. In 2012 maakte Ten Napel de overstap naar ESPN. Bij de Johan Cruijff Schaal zaterdag wordt commentator Ten Napel vergezeld door presentator Milan van Dongen, analisten Arnold Bruggink, Kenneth Perez en Marciano Vink en verslaggever Pascal Kamperman. De voorbeschouwing begint om 19.00 uur, live vanuit de Johan Cruijff Arena.

Debuut ESPN UHD
Het is de eerste officiële wedstrijd bij ESPN die wordt aangeboden op het ESPN UHD-kanaal. Uitzendingen van ESPN UHD worden aangeboden in HDR, bevatten meer kleuren en worden met twee keer zoveel frames per seconde doorgegeven. ESPN UHD wordt momenteel aangeboden door Ziggo, KPN, SKV, Breedband Helmond, Trined en Kabeltex.

Ajax en PSV trappen zaterdag 7 augustus om 20.00 uur af om de Johan Cruijff Schaal. De voorbeschouwing begint om 19.00 uur. United verzorgt de opnamen in UHD.

Bron: ESPN/BM

Bericht delen