Streamingdienst Max komt naar Nederland
donderdag 13 april 2023

Streamingdienst Max komt naar Nederland

Max, de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. Discovery, komt volgend jaar beschikbaar in Nederland. Dat laat een woordvoerder van streamingdienst HBO Max weten. Het is nog niet duidelijk wanneer Max in 2024 in Nederland gelanceerd wordt.

Warner Bros. Discovery maakte woensdag op een grote perspresentatie bekend op 23 mei van dit jaar in de Verenigde Staten van start te gaan met Max. Op de streamingdienst zullen niet alleen alle series van HBO en HBO Max te zien zijn, maar ook alle films van Warner Bros. én veel content van Discovery Channel en Food Network.

Tot de films van Warner Bros. behoren onder meer de producties van actiestudio DC Comics en de films van Harry Potter. Warner Bros. kondigde woensdag een groot aantal nieuwe producties aan die in de toekomst op Max te zien zullen zijn. Het gaat onder meer om een nieuwe serie gebaseerd op de boeken van Harry Potter en spin-offs van grote hitseries als The Big Bang Theory en Game of Thrones.

Of abonnees van HBO Max door de uitbreiding van het aanbod meer moeten gaan betalen voor Max, is niet direct duidelijk. In de VS blijft discovery+, het streamingplatform van Discovery, los bestaan, schrijft The Verge. Of dat in Nederland ook het geval is, is niet bekend. Meer details worden later bekend, schrijft HBO Max op Twitter.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen