dinsdag 16 januari 2018

Stichting AKN houdt op te bestaan

De bezuinigingen bij de publieke omroepen raken ook de Stichting AKN, het facilitaire bedrijf van AVRO, KRO en NCRV.

Directeur Martijntje Schellings van AKN meldt hierover in een interne nieuwsbrief aan de medewerkers van deze omroepen het volgende: “Afgelopen week heb ik de AKN-medewerkers moeten informeren over het besluit van de omroepen dat AKN, in haar huidige vorm, uiterlijk 1 januari 2014 zal ophouden te bestaan. AKN is geen zelfstandige partij, maar afhankelijk van keuzes die haar eigenaren AVRO, KRO en NCRV maken. De toekomstige huisvesting van de omroepen is daarbij in sterke mate bepalend, alsmede de vraag hoe zij in de nieuwe fusie-organisaties hun ondersteuning willen organiseren.”

Half december neemt uitgeverij Bindinc, die de omroepbladen van AVRO, KRO en NCRV verzorgt, wel zijn intrek in het AKN-pand. Schellings: “We streven uiteraard naar een optimale bezetting van het gebouw. Er zijn bij de omroepen en bij AKN krimpbewegingen geweest de afgelopen jaren. Ooit werkten er 1250 mensen in ons gezamenlijke pand, nu zijn dat er nog zo’n 900. We moeten allemaal wat indikken, en de ruim 200 medewerkers van Bindinc zijn van harte welkom.”

Recent heeft de AVRO aangegeven het gebouw van AKN te willen verlaten, om zich samen met de aanstaande fusiepartner TROS te vestigen in het gebouw van de Wereldomroep. Dat betekent op termijn extra leegstand in het AKN-gebouw. Een van de opties is dat de EO zich in het gebouw vestigt, maar bronnen in Hilversum melden dat de EO-directie daar niets voor voelt en liever zelfstandig gehuisvest blijft.

Op 30 juni vergaderen de ledenraad van de KRO en de verenigingsraad van de NCRV op hetzelfde moment in het AKN-gebouw. Naar verwachting zullen beide raden instemmen met de fusieplannen van deze twee omroepen. Over het resultaat van de besprekingen worden de medewerkers van KRO en NCRV maandagmiddag geïnformeerd tijdens een personeelsbijeenkomst.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen