Steven de Jong gaat film over Rob Out maken
donderdag 17 oktober 2019

Steven de Jong gaat film over Rob Out maken

De Friese filmer Steven de Jong heeft de rechten verworven van het boek Mister Veronica, de biografie over Rob Out. Hij wil op korte termijn een verfilming voor de bioscoop gaan maken, maakte de regisseur woensdag bekend.

Rob Out was de eerste directeur van de Veronica Omroep Organisatie die voortkwam uit de illegale zeezender Radio Veronica. Out loodste Veronica in de jaren zeventig het publieke bestel binnen en zorgde ervoor dat het met meer dan 1 miljoen leden de grootste omroep van Nederland werd. Hij bedacht onder meer de iconische slogan ’je bent jong en je wilt wat’. In 2003 is Rob Out overleden.

De Jong had eerder al plannen voor een film over Veronica, maar deze plannen strandden. Met het boek van Bert van der Veer ziet de Friese regisseur nieuwe mogelijkheden. “Het is een verhaal over avontuur, muziek en het vrije ondernemen”, aldus de filmer. Hij ziet ook een parallel met de maatschappij van nu. “Veel ondernemers worden in dit land gek van alle regels en voelen zich gekneveld. Volgens mij is dat het grote probleem van deze tijd – kijk maar naar de boerenprotesten.”

Het was woensdag exact zestig jaar geleden dat Radio Veronica begon met uitzenden. De Jong maakte eerder bioscoopfilms als De Hel van ’63 en De Schippers van de Kameleon.

Bron: Radio.nl/BM

Bericht delen