dinsdag 16 januari 2018

Sterren Springen wint kijkcijferstrijd

Zaterdag ging Strictly Come Dancing van start op Nederland 1, terwijl Sterren Springen op Zaterdag bij SBS 6 te zien was en Beat the Best bij RTL 4. Eyeworks is zowel producent van Strictly Come Dancing als Sterren Springen op Zaterdag. Het SBS 6-programma bleek het meest succesvol met 1.397.000 kijkers. Strictly Come Dancing was goed voor 1.080.000 kijkers en Beat the Best behaalde 944.000 kijkers. Het NOS Journaal was overigens het best bekeken programma op zaterdag met 1.681.000 kijkers, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

Reinout Oerlemans van Eyeworks zal verrast zijn. Vooraf stelde hij: “Er is me alles aan gelegen om te zorgen dat Strictly écht goed wordt, dat het beter scoort dan Sterren Springen. Ik zit met mijn hele ziel en zaligheid in Strictly. Ik presenteer het, dat is natuurlijk het hele verhaal.”

Aan Sterren Springen op Zaterdag doen BN’ers mee als Patty Brard en Liza Sips, die schoonspringen van de hoge duikplank. Presentator Gerard Joling zei vooraf tevreden te zijn met een half miljoen kijkers. Het kijkcijfer van bijna 1,4 miljoen staat voor een marktaandeel van 23,6 procent, tegenover 15,9 voor Beat The Best en 15,2 voor Strictly Come Dancing op hetzelfde tijdstip.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen