Ster ziet stijging reclamebestedingen
woensdag 28 oktober 2020

Ster ziet stijging reclamebestedingen

De reclame-inkomsten van Ster liggen op dit moment hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In het derde kwartaal was de totale omzet uit de reclame op televisie, radio en online met 35 miljoen euro nog 5 procent lager dan vorig jaar. Dat laat de Stichting Ether Reclame weten aan Nu.nl.

De daling in het derde kwartaal komt volledig voor rekening van de maand juli, met een min van 20 procent. Adverteerders waren toen nog zeer terughoudend. Sindsdien heeft het herstel ingezet en in de maand oktober liggen de bestedingen juist 7 procent hoger.

In het eerste half jaar was het helemaal kommer en kwel. Toen lagen de Ster-inkomsten een kwart lager dan in 2019. Sportevenementen vielen weg en de adverteerders waren terughoudend. Dat voetbal en wielrennen nu weer wel op de buis zijn, heeft geen enorme impact. “Dat is alleen zo bij evenementen zoals een EK.”

Ster is met name heel positief over de komende feestdagen. “Adverteren bij de intocht op tv is enorm populair, net zoals de blokken rondom het Sinterklaasjournaal“, zegt een woordvoerder. “We zitten nu al op 6 tot 7 procent meer dan vorig jaar.” Ook een koopfestijn als Black Friday is steeds vaker een ‘haakje’ voor adverteerders om zendtijd in te kopen.

Televisie herstelt zich sterker dan radio. “Voor tv zien we een plus, radio zit nog een paar procent onder vorig jaar.” Online doet het dit hele jaar al goed. “De bestedingen daaraan waren zelfs in de maanden maart tot en met juli hoger dan in 2019.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen