Ster werkt aan terugkeer van Loeki de Leeuw
zaterdag 28 november 2020

Ster werkt aan terugkeer van Loeki de Leeuw

Loeki de Leeuw maakt wellicht een comeback bij de publieke omroep. Ster is momenteel in onderhandeling met de rechthebbende, Louise Geesink, om de reclameleeuw terug op tv te krijgen. Dat meldde Ster-baas Frank Volmer vrijdag op NPO Radio 2 tegenover Wouter van der Goes tijdens de uitzending van De Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden.

Momenteel is er bijna een overeenkomst. Loeki de Leeuw is een karakter dat van 1972 tot 2004 de reclame van de Ster op de televisie opvrolijkte in korte filmpjes, die vaak aan het begin en einde van de reclameblokken te zien waren. Vaak draaiden de filmpjes om Loeki’s onhandigheid. Hij had nagenoeg geen tekst, maar zijn vaste kreet Asjemenou werd beroemd.

Op de eerste plaats van De Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden staat Snelle, met Smoorverliefd. Het nummer, dat speciaal voor Interpolis werd geschreven, wist dit jaar ook in de reguliere Top 40 de eerste plaats te bereiken. Smoorverliefd werd ruim 40 miljoen keer beluisterd op Spotify en 14,5 miljoen keer bekeken op YouTube.

De complete uitzending van De Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden is hier te horen.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen