Stephen Emmer krijgt Buma Oeuvre Award Multimedia
donderdag 5 maart 2020

Stephen Emmer krijgt Buma Oeuvre Award Multimedia

Hij schreef muziek voor zowel het NOS Journaal als RTL Nieuws, liet RTL Boulevard muzikaal beginnen en bedacht de begintune van EditieNL. Nu wordt componist Stephen Emmer daarvoor beloond met de Buma Oeuvre Award Multimedia. Hij krijgt de prijs maandag.

Stephen Emmer, zoon van de legendarische nieuwslezer Fred Emmer, maakte in totaal meer dan 500 tv-tunes en jingles waarvan vele hun weg vonden naar een groot publiek. Emmer is al 35 jaar actief in de mediawereld. Gedurende zijn loopbaan verwierf hij de bijnaam ‘seven-minute-man’, omdat er iedere zeven minuten wel een tune van hem te horen was op radio of televisie.

“Hij is zonder twijfel een van de meest succesvolle Nederlandse componisten”, zegt managing director Frank Helmink van Buma Cultuur. “Zijn tunes zijn herkenbaar en vervelen niet. Iedere Nederlander heeft wel eens een tune van hem gehoord. De Buma Oeuvre Award Multimedia verdient hij dan ook als geen ander.”

Stephen Emmer reageert verheugd. “Ik ben dankbaar voor deze ultieme erkenning van mijn aandeel in dit beroep, wat vóór mij nog geen echt volledig beroep was, maar mede door dit soort aanmoedigingen en ondersteuningen een mooie toekomst tegemoet gaat binnen de Nederlandse muziekwereld.”

De prijs wordt maandag overhandigd tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Hilversum. Tijdens de jaarlijkse gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met prijzen in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2019. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Lennaert Nijgh Prijs en de Buma Gouden Harp.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen