dinsdag 16 januari 2018

Stan Storimans Prijs 2012

De Stan Storimansprijs wordt dit jaar op 12 oktober voor de vierde keer uitgereikt. Inzendingen voor de prijs die is ingesteld ter nagedachtenis aan de in 2008 in Georgië omgekomen cameraman Stan Storimans, zijn nog tot 12 september welkom. Cameramensen en camjo’s van nieuws- en actualiteiten-programma’s en -websites kunnen zich nog aanmelden via stanstorimansprijs.nl.

Inzendingen kunnen beelden zijn van een lokaal/regionaal tv-station, een website of een landelijke nieuws- of achtergrondrubriek. Enige voorwaarde is dat de beelden tussen 12 augustus 2011 en 12 augustus 2012 zijn uitgezonden. De jury bestaat uit: Ad van Liempt (oud-hoofdredacteur NOVA), Jean-Pierre Geelen (tv-recensent de Volkskrant), Marga van Praag (oud-verslaggever NOS Journaal), Peter van der Maat (ex-hoofdredacteur Netwerk) en de winnaar van 2011, Ivo Coolen is hier ook aan toegevoegd. Coolen won vorig jaar met zij Nieuwsuur-reportage over de revolutie in Egypte.

Op vrijdag 12 oktober wordt de vakprijs uitgereikt aan de cameraman of -vrouw die het afgelopen jaar de beste nieuws- of actualiteitenreportage heeft gedraaid.

Bron: Stan Storimans Prijs

Bericht delen