dinsdag 16 januari 2018

Stadsomroep Almere in onzekerheid

Stadsomroep Almere zit in onzekerheid. De gemeenteraad moet bij het Commissariaat van de Media aangeven of de omroep wat hen betreft een zendmachtiging moet krijgen voor de komende vijf jaar, maar komt maar niet tot een beslissing. Vooral de PVV heeft twijfels of de omroep aan alle voorwaarden voldoet. De raad heeft al verschillende keren over het onderwerp gesproken.

De omroep wacht inmiddels al maanden op een besluit van de raad. De Stadsomroep moet, net als alle publieke omroepen, een programmaraad instellen. Dat is een groep mensen uit verschillende geledingen van de bevolking die oordeelt of de omroep wel aandacht besteedt aan bepaalde onderwerpen. De PVV vindt echter dat de leden de verschillende geledingen niet goed genoeg vertegenwoordigen. “Er is bijvoorbeeld een Surinaamse meneer die alle allochtonen van Almere vertegenwoordigt. Ik twijfel aan die opvatting,” verklaart PVV-raadslid Colette Bertram. De partij heeft wethouder Berdien Steunenberg opnieuwe om opheldering gevraagd.

Bestuursvoorzitter Arend Koster wil zo snel mogelijk een besluit. Anders komt de omroep in de problemen, want zonder zendmachtiging komt er ook geen subsidie binnen om programma’s te maken. “Volgende week hebben wij een gesprek met de wethouder. Hopelijk nemen wij dan alle twijfel weg. Voorlopig teren wij op onze kleine reserve.”

Bron: Almere Vandaag/Broadcast Magazine

Bericht delen