dinsdag 16 januari 2018

SPOT-zenders melden behaalde GRP’s via TIP

Donderdag is de nieuwe versie van de TIP server live gegaan. Vanaf nu kunnen adverteerders en bureaus hierin voor hun campagnes de ingekochte GRP’s bekijken. De SPOT zenders leveren hiertoe zowel de geprognosticeerde als de gerealiseerde GRP’s mee met de campagnedata.

TIP is al 12,5 jaar lang een begrip en biedt  inkopers van tv-zendtijd alle benodigde informatie. Nieuw is het overzicht met persberichten over programma’s van de SPOT-zenders. Aan de TIP website is een applicatie gekoppeld waarbinnen ingekochte tv-schema’s bekeken en gedownload kunnen worden. Deze TIP server is ontwikkeld voor mediabureaus of adverteerders die niet beschikken over de mediaplanningssoftware van Mediaview. Met ingang van 30 mei leveren de SPOT-zenders de prognoses en behaalde GRP’s van de doelgroepen waarop de campagnes zijn ingekocht. Hiermee wordt de TIP server voor een grotere groep gebruikers extra interessant.

In SPOT participeren de volgende organisaties: Ster, Discovery Networks Benelux, ORN, RTL Nederland , FOX Channels Benelux , AT5, SBS Broadcasting, Disney Channels Benelux, BE VIACOM Benelux, Eurosport, Eredivisie Live, Sport1 en NBCUniversal.

Bron: SPOT

Bericht delen