dinsdag 16 januari 2018

Sport1 koopt rechten Formule 1

De Formule 1 is vanaf maart live te zien op Sport1. De zender bereikte met het Formula One Management een overeenkomst voor de komende drie seizoenen. Naast de race zijn ook alle vrije en kwalificatietrainingen live in HD te volgen.

Sport1 maakt daarnaast op de meeste racedagen meerdere feeds beschikbaar op de diverse Sport1 kanalen, zodat de kijker zelf kan bepalen vanuit welk gezichtspunt hij of zij wil kijken. De Formule 1 is ook via de site van Sport1 te bekijken en de kwalificaties en races worden pay-per-view beschikbaar gemaakt via de platformen van UPC, Ziggo en KPN.

Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1: “Natuurlijk ben ik blij dat het gelukt is om de Formule 1 aan ons toch al rijke pakket topsport toe te voegen. Messi, Ronaldo, Federer, Nadal, McIlroy, Woods, LeBron James, Bryant en nu dus ook Vettel en Alonso. We zullen op racedagen de Formule 1 vaak op meerdere kanalen beschikbaar maken zodat de racefans zelf kunnen kiezen of ze de race willen volgen of bijvoorbeeld een kijkje willen nemen in de pitstraat of misschien een stukje willen meerijden met Alonso of Vettel. Kortom fans van de Formule 1 hoeven de komende drie jaar geen afgelegde kilometer te missen.”

Sport1 zal dit raceseizoen nauw samenwerken met Veronica dat de Grand Prixs van Canada, Brazilië en Amerika rechtstreeks zal uitzenden. Daarnaast zal er zowel op Sport1 als op Veronica na afloop van iedere Grand Prixs een samenvatting te zien zijn.

Bron: Sport1/Chellomedia Communications

Bericht delen