dinsdag 16 januari 2018

Sport1 en NBA sluiten langjarige overeenkomst

Sport1 en de NBA zijn het eens geworden over een langjarige verlenging van het bestaande uitzendcontract. Gedurende het reguliere seizoen zal Sport1 wekelijks op zowel vrijdag als zondagavond een wedstrijd live uitzenden.

Daarnaast zal Sport1 ook wekelijks het programma NBA Action blijven uitzenden en zijn er naast het NBA All Star weekend en uiteraard de NBA Finals meer dan 30 play-off wedstrijden live te zien. Ook besteedt de zender uitgebreid aandacht aan de NBA Global Games die dit jaar op 8 en 11 oktober in Berlijn en Istanbul worden gespeeld. Deelnemende teams zijn San Antonio Spurs, Alba Berlin en Fenerbahce Ulker Istanbul.

Momenteel zendt Sport1 de NBA Finals 2014 uit. San Antonio Spurs en Miami Heat maken in een best of seven serie uit wie zich dit jaar het beste team uit de NBA mag noemen. Na drie duels is de stand 2-1 in het voordeel van San Antonio Spurs. Het eerstvolgende duel wordt gespeeld in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juni om 03:00 uur. Het commentaar bij de wedstrijden wordt afwisselend verzorgd door Mart Smeets en Ronald van Dam. Francisco Elson schuift aan als co-commentator.

Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1: “Sport1 en de NBA zijn al jaren met elkaar verbonden. Ik ben dan ook blij dat we onze jarenlange samenwerking kunnen voortzetten. Met deze overeenkomst onderstreept Sport1 dat het de basketbalzender van Nederland blijft. Naast de NBA zullen we ook de Euroleague Basketball en de NCAA blijven uitzenden en ook is het WK in september live bij ons te zien. Daarnaast blijven we het Nederlands basketbalteam ondersteunen op weg naar het EK in 2015.”

Ook Elsa Memmi, NBA Vice-President Global Media Distribution EMEA, is verheugd met het continueren van het partnership tussen Sport1 en de NBA. “Ik ben blij dat de Nederlandse basketballiefhebbers de komende jaren de NBA via Sport1 kunnen blijven volgen.”

Bron: Sport1/Broadcast Magazine

Bericht delen