dinsdag 16 januari 2018

Sport1 aast op uitzendrechten MotoGP

Sport1 heeft zijn zinnen op de uitzendrechten van de MotoGP gezet. Deze belangrijkste motorsport wedstrijden zijn dit jaar niet live op een Nederlandse televisiezender te zien. RTL Nederland stopte uit kostenbesparing met het uitzenden van de MotoGP.

Nieuwe televisiezender CarChannel had aspiraties om de MotoGP-races live te gaan uitzenden. De zender maakte bekend dat men een distributieovereenkomst hiervoor had gesloten. Uiteindelijk spatte de CarChannel soap rond het uitzenden van de MotoGP als een zeepbel uit elkaar.

Als het aan de Nederlandse betaalzender ligt wordt de motorsportliefhebber de komende jaren weer op de wenken bedient. Sport1 is namelijk in een vergevorderd stadium om de uitzendrechten van de MotoGP wedstrijden en de trainingen voor de seizoenen 2011, 2012 en 2013 binnen te halen. De gesprekken tussen Dorna, die de uitzendrechten van de MotoGP exploiteert, en Sport1 schijnen zo goed te verlopen dat er op dit moment al een intentieverklaring tussen beide partijen getekend is. In de loop van deze maand hoopt men tot een definitieve overeenkomst te komen.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen