Speciale vakjury voor verkiezing lokale Omroep van het Jaar 2022
zondag 8 mei 2022

Speciale vakjury voor verkiezing lokale Omroep van het Jaar 2022

Dit jaar is het selectieproces van de verkiezing van de award voor lokale Omroep van het Jaar nét iets anders georganiseerd.

Er is een speciale vakjury in het leven geroepen die niet alleen de inzendingen beoordeelt, maar ook bij de genomineerde omroepen op bezoek gaat om een nog beter beeld te krijgen van de potentiële winnaars. Op 13 mei worden de genomineerde lokale publieke omroepen bekendgemaakt.

De NLPO (Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) is trots op de vakkundige jury voor lokale Omroep van het Jaar 2022, bestaande uit:
– Milouska Meulens, presentatrice bij Omroep Zwart
– Fiona Arens, directeur bij Creative Animal
– John Olivieira, lid van de Raad voor Cultuur
– Celeste Boddaert, hoofdredacteur bij OPEN Rotterdam (winnaar Omroep van het Jaar 2021)
De vakjury beoordeelt de omroepen onder meer op hun journalistieke prestaties, de kwaliteiten van de organisatie en de maatschappelijke relevantie in hun omgeving. Ook komt de jury tot een eervolle vermelding voor een omroep die in de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet.

Feestelijke live uitreiking
De bekendmaking van de titel Omroep van het Jaar 2022 is onderdeel van de feestelijke uitreiking van de Lokale Media Awards op vrijdag 10 juni bij Beeld en Geluid in Hilversum. Naast de verkiezing van de Omroep van het Jaar worden awards uitgereikt in de categorieën audio, video, nieuws en achtergronden, innovatie, presentatietalent en Omroepvrijwilliger van het Jaar 2022.

Bron: NLPO/BM

Bericht delen