dinsdag 16 januari 2018

Speciale programma's NPO over vluchtelingencrisis

Duizenden vluchtelingen zoeken hun heil in Europa. In de samenleving leven veel vragen over de toestroom van migranten. Op woensdag 9 september in het radio- en televisieprogramma De grens bereikt laat de publieke omroep de verschillende meningen en gevoelens uit de samenleving horen.

Aan de hand van discussies en reportages schaft het programma inzicht in de achtergrond, oorzaken en mogelijke oplossingen van de vluchtelingenstroom.

Op NPO 1 presenteert Jeroen Pauw van 20.30 tot circa 22.00 uur live het programma De grens bereikt vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam. Jeroen Pauw: “In het programma willen we de verschillende meningen die in de samenleving heersen een stem geven. Bekende en onbekende Nederlanders kunnen vragen stellen en hun visie geven. We gaan ook op zoek naar oplossingen voor dit ingewikkelde vraagstuk en hoe mensen zelf hieraan kunnen bijdragen.”

Op NPO Radio 2 presenteren Stefan Stasse en Henk van Steeg van 20.00 uur tot 01.00 uur de radioversie van het programma De grens bereikt over de vluchtelingencrisis. In het programma komen persoonlijke verhalen van vluchtelingen aan bod en gaan luisteraars op zoek naar manieren om een helpende hand te bieden.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen