dinsdag 16 januari 2018

SP pleit voor regionale mediacentra

SP-Kamerlid Jasper van Dijk vindt dat het kabinet eraan mee moet werken dat er regionale mediacentra komen, waarvan alle nieuwsmedia binnen een regio profiteren. Omroep Brabant en BN DeStem zijn eerder al een mediacentrum begonnen.

Belangrijkste doel is om de regionale journalistiek na jaren van verschraling weer een kwaliteitsimpuls te geven.

Omroep Brabant juicht de steun voor regionale mediacentra toe. Volgens directeur en hoofdredacteur Henk Lemckert van Omroep Brabant is de regionale pers als waakhond van de regionale democratie een groot goed. Lemckert: “Het is daarom belangrijk te weten dat de Tweede Kamer deze problematiek helder op het netvlies heeft staan.”

Al langer is er discussie over de manier waarop regionale publieke media gefinancierd moeten worden. Zo wil de Nederlandse Publieke Omroep dat regionale omroepen worden opgeslokt door de landelijke omroepen. De dertien regionale omroepen in Nederland willen zichzelf dan liever samenvoegen tot vijf mediabedrijven.

Kamerlid Van Dijk stelt zijn plan om regionale mediacentra te steunen maandag voor bij de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer.

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen