Soy Kroon presenteert Kinderprinsengrachtconcert
vrijdag 28 juli 2023

Soy Kroon presenteert Kinderprinsengrachtconcert

Soy Kroon presenteert in augustus hét jaarlijkse openluchtconcert voor en door kinderen. Tijdens het Kinderprinsengrachtconcert wordt in de bekende setting op de Amsterdamse gracht klassieke muziek met popmuziek gecombineerd, wat zorgt voor een muzikaal spektakel voor jong en oud.

Drie aankomende, klassiek geschoolde talenten staan dit jaar met Marlijn Weerdenburg, Ammar en Sera op het podium en verbinden de twee diverse genres tot één geheel. Soy Kroon: “Ik kijk elk jaar vanaf een bootje naar het Prinsengrachtconcert. Dat ik nu het Kinderprinsengrachtconcert mag presenteren vind ik echt te gek! De saamhorigheid aan de gracht en mix van klassieke muziek en popmuziek zorgt elk jaar voor kippenvel.”

Talenten en artiesten
In de loop der jaren verschenen al veel jonge talenten op het podium van het Kinderprinsengrachtconcert. Enkelen van hen groeiden uit tot wereldsterren, zoals Lucas en Arthur Jussen, Remy van Kesteren, Noa Wildschut en Lucy Horsch. Dit jaar is het de beurt aan de talenten Jisse Kuipers, Sanne Lam en Yuewen Yin.

Jisse Kuipers is dertien jaar en speelt trombone. Hij treedt 19 augustus samen met Ammar op. De veertienjarige violiste Sanne Lam betreedt het podium op de Amsterdamse gracht met Marlijn Weerdenburg. Yuewen Yin van dertien begeleidt Sera op de piano. De musici en topartiesten spelen met een ensemble dat vooral bestaat uit leden van het Jeugdorkest Nederland en dat onder leiding staat van dirigent en arrangeur Edwin Schimscheimer.

Het Kinderprinsengrachtconcert is zaterdag 19 augustus om 18.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen