Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink terug als duo
donderdag 22 augustus 2019

Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink terug als duo

Elf jaar na hun laatste Spuiten & Slikken samen, is het nu zo ver: het duo Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink duikt opnieuw samen de studio in. In hun nieuwe programma De Psycho Show nemen zij op originele en amuserende wijze het menselijk brein onder de loep. Iedere aflevering zit vol slimme weetjes, bizarre inzichten, interessante interviews en verrassende experimenten, want bijna niets is zo complex en populair als de psychologie van de mens.

Met welke slimme trucs krijg je bijvoorbeeld wél meer geld bij je baas voor elkaar? Willem Holleeder wordt in de media steevast afgeschilderd als psychopaat, maar wat is een psychopaat eigenlijk precies? Wat doet iemand die lijdt aan morbide nieuwsgierigheid en wat zien mensen met het Alice in Wonderland-syndroom als ze in de spiegel kijken? Antwoorden op deze vragen én meer, zijn te horen, te zien en te ervaren in De Psycho Show, vanaf 4 september om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Filemon: “Ik zie ernaar uit dat ik mijzelf en m’n lichaam ter beschikking kan stellen van de wetenschap. Maar ben vooral blij dat ik weer herenigd ben met Sophie.” Sophie: “Er bestaat een bepaald beeld van wat ‘normaal’ is maar stiekem hebben we allemaal onze eigenaardigheden en zijn we hier en daar wel een beetje gek en ingewikkeld. De ene persoon met een echte gediagnosticeerde aandoening, de ander vanwege aangeleerd gedrag. In De Psycho Show komt alles voorbij en vieren we juist het niet ‘normaal’ zijn. Normaal klinkt dan ineens ook wel erg saai.”

In iedere aflevering bespreken Filemon en Sophie met een bekende hoofdgast een scala aan psychologische onderwerpen. Natuurlijk komen ook zijn of haar eigen leuke en minder leuke neuroses, angsten en andere eigenaardigheden aan bod. Sophie ontvangt iedere week ook iemand met een uitzonderlijke psychische aandoening aan tafel. Hoe gaat iemand bijvoorbeeld om met BIID, een stoornis waarbij je het gevoel hebt dat een deel van je lichaam niet bij je lichaam hoort?

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen