Soof 3 passeert op dag van uitkomen al de 100.000 bezoekers
vrijdag 16 september 2022

Soof 3 passeert op dag van uitkomen al de 100.000 bezoekers

Soof 3, het laatste deel in de trilogie over een vrouw en haar cateringbedrijf, is een groot succes. Al op de eerste officiële dag in de bioscoop kocht de 100.000ste bezoeker een kaartje voor de film. Daarom zijn de makers bekroond met een Gouden Film.

Dat hebben distributeur Dutch FilmWorks en het Nederlands Film Festival bekendgemaakt. De film is sinds donderdag in heel Nederland te zien. Wel waren er de afgelopen dagen al enkele voorpremières; ook deze kaartjes worden meegeteld.

Het vervolg op de twee eerdere films werd vier maal uitgesteld vanwege de diverse coronalockdowns waar de bioscoopbranche de afgelopen twee jaar onder zuchtte. De laatste keer was in december 2021, toen Soof 3 gepland stond als grote kerstrelease. De makers hadden eerder al gemeld te willen wachten tot alle coronabeperkingen in de bioscopen zouden zijn opgeheven.

De regie van Soof 3 is verzorgd door Anne de Clercq. De hoofdrollen worden gespeeld door Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Roos Dickmann. De film is geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films.

Bron: AD/BM

Bericht delen