dinsdag 16 januari 2018

Songfestival trekt 2.012.000 kijkers

Ruim twee miljoen kijkers zagen gisteravond het optreden van de 3J’s tijdens het Eurovisie Songfestival dat werd uitgezonden door de TROS op Nederland 1. De Nederlandse delegatie scoorde niet goed genoeg in de halve finale om zaterdag mee te mogen doen aan de finale van het liedjesfestijn.

De halve finale trok minder kijkers dan vorig jaar. Toen zagen bijna 2,5 miljoen kijkers hoe Sieneke werd uitgeschakeld. Sinds 2005 is Nederland in het Songfestival niet verder gekomen dan de halve finale.

Op Net5 werd het programma Secret Story afgesloten. Dit groots opgezette project trok de laatste avond 206.000 kijkers tijdens de reguliere uitzending. De afsluitende live show werd bekeken door 322.000 mensen.

Het programma scoorde vanaf het begin niet de gedroomde kijkcijfers. Op internet voldeed het programma wel aan de verwachtingen van de makers. Endemol-directeur Laurens Drillich zegt in Sp!ts: “We hebben ons niet gerealiseerd dat mensen via de streams op internet zelf hun programma samenstellen en daar dus de dagelijkse liveshow niet meer bij nodig hebben. Ook speelde mee dat de dagelijkse tv-uitzendingen in de eerste weken 36 uur achter liepen op het huis.”

Bron: Broadcast Magazine/SKO/Sp!ts/

Bericht delen