dinsdag 16 januari 2018

SMO verliest geding

De Stichting Moslim Omroep (SMO) is door de Amsterdamse voorzieningenrechter in het ongelijk gesteld met betrekking tot een klacht over de toewijzing van geld en zendtijd aan Stichting Samenwerkende Moslim Organisatie Nederland (SMON).

De SMON werd door het Commissariaat voor de Media uitgekozen om vanaf 1 september 2010 tot 2015 uitzendingen te verzorgen. De SMO vond dat zij de achterban beter vertegenwoordigde en wilde uitzendrechten en financiële middelen. De voorzieningenrechter weegde echter mee dat de SMON officieel is aangewezen en inmiddels uitzendingen in voorbereiding heeft waarvoor financiële verplichtingen zijn aangegaan.

De SMON verkeert echter momenteel in moeilijkheden nu OUMA (de nieuwe naam van SMON) definitief uiteengevallen is. Een van de twee groepen waaruit de nieuwe omroep is ontstaan, Academica Islamica, heeft zich teruggetrokken. In een brief aan het Commissariaat voor de Media schrijft een van de initiatiefnemers, Mohammed Cheppih, dat het vertrouwen in de omroep “totaal is verdwenen”.

Bron: Broadcast Magazine/Villamedia

Bericht delen