dinsdag 16 januari 2018

Sluiting zeewering Maasvlakte 2 live bij NOS

Met het sluiten van het laatste stukje zeewering van de Maasvlakte 2, krijgt Nederland er woensdag 20 km2 bij en verandert de kustlijn definitief. Koningin Beatrix geeft het startsein om de laatste meters sluitgat te dichten door het opspuiten van zand.

De NOS doet live verslag van de gebeurtenis, die wordt gevierd met een groot event. In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam, Boskalis en Van Oord werd dit ontwikkeld door Stetz. Het communicatiebureau presenteert een grensverleggende filmbeleving waarna de genodigden een mooi uitzicht krijgen over de nieuwe zeewering.

Met de sluiting is een belangrijk landaanwinningsproject in de Noordzee voor de ontwikkeling van de Rotterdamse haven voltooid. Eind 2008 begon de aanleg van Maasvlakte 2, het havengebied groeit hiermee 20 procent en de Nederlandse kustlijn komt ongeveer 3,5 km verder in zee te liggen. De nieuwe zeewering van Maasvlakte 2 heeft een totale lengte van 11 kilometer. Het event is behalve bij de NOS ook via de livestream www.maasvlakte2.com te volgen.

Bron: NOS/Stetz

Bericht delen