woensdag 17 januari 2018

Slechte start RTL 4 geen reden voor paniek

Erland Galjaard is vooralsnog niet in paniek over de tegenvallende kijkcijfers van RTL 4 aan het begin van het nieuwe seizoen. In het AD laat hij weten dat het mooie weer en tegenvallende nieuwe programma’s de oorzaak zijn. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de cijfers van RTL 4 vanaf oktober een stijgende lijn zullen laten zien.

 

Galjaard in het AD: “Het is nog steeds bizar mooi weer en de absolute cijfers nemen overal wat af. Ook bij bijvoorbeeld Radar en Memories op NPO 1, die meestal rond de 2 miljoen kijkers scoren. Dat neemt niet weg dat er bij ons programma’s mislukken.” Hij doelt daarbij onder meer op het bakprogramma Ja, ik wil… een taart. Hij ontkent dat dit programma een kopie van Heel Holland Bakt zou zijn. “Het zou heel naïef zijn dat te willen. Het is een heel ander format. Maar het valt tegen in de uitwerking.”

Met Dance Dance Dance, RTL Late Night en RTL Boulevard heeft RTL 4 in de ogen van Galjaard nog genoeg programma’s die ‘fier overeind’ staan. “Vanaf 2 oktober begint de nieuwe ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum, Miljoenenjacht keert weer terug; dan gaan we weer ontzettend goed scoren, daar heb ik vertrouwen in. Ik zie geen enkele reden om zenuwachtig te worden.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen