dinsdag 16 januari 2018

Sipke Jan Bousema verslaat Eurovisie Songfestival

Sipke Jan Bousema presenteert voor lifestyle televisiezender OUTTV Eurovision: Baku Calling. Vanaf woensdag 9 mei verslaat hij vier weken lang het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. Bijgestaan door de Vlaamse Timo Descamps en de Zweedse zanger Andres Esteche maakt Bousema voor het nieuwe programma Eurovision: Baku Calling reportages van alle ins en outs van het grootste liedjesfestival van het jaar.

Bousema duikt achter de schermen van het Eurovisie Songfestival en kijkt vooruit met de Nederlandse deelneemster Joan Franka. Daarnaast heeft hij exclusieve interviews met de andere internationale deelnemers en reikt hij de OUTmusic Award uit. Bousema, onder meer bekend als presentator van het Schooltv-weekjournaal, Wie Is De Mol Junior en Opsporing Verzocht, werkt momenteel onder meer aan de NTR-documentaireserie Jong Talent: In Muziek. Vier jaar lang presenteerde Bousema de Nederlandse finales van het Junior Eurovisie Songfestival, waaronder in 2006 ook de Europese finale. Vijf jaar lang was hij commentator van het festival, dit jaar zet hij zijn Songfestival-werkzaamheden voort bij OUTTV.

Bousema: “Ik verheug mij er enorm op om samen met OUTTV aan de slag te gaan. Het Eurovisie Songfestival is een heel bijzonder evenement. Ik kijk ernaar uit om daar vanuit Baku voor zowel Nederland, België als Zweden uitgebreid verslag van te doen.” Algemeen Directeur Marc Putman van OUTTV is blij met de komst van Bousema: “Met zijn ervaring is Sipke Jan de uitgelezen persoon voor het verslaan van het Eurovisie Songfestival. Het festival blijft een buitengewoon belangrijk evenement voor onze kijkers.”

Bron: OUTTV

Bericht delen