‘Sinterklaas’ zet De Oranjewinter op stelten
dinsdag 6 december 2022

‘Sinterklaas’ zet De Oranjewinter op stelten

Marco Louwerens is directeur televisie bij Talpa Network. Door Johan Derksen wordt hij gekscherend ‘directeurtje’ genoemd. Maandag verscheen Louwerens opnieuw op tv als Sinterklaas in het programma De Oranjewinter.

Flink gehumeurd komt Sinterklaas in beeld bij De Oranjewinter. Lurkend aan een waterpijp zit hij te mokken op de bank in de kleedkamer van Wilfred Genee en co. Met veel gemor komt hij naar de studio. Daar spreekt hij diverse mensen in het publiek aan. “Een groot amulet van geestelijke armoede”, zegt hij over een van de mannen in het publiek.

Eenmaal aan tafel bromt hij verder. “Ontzettend veel zin om hier te zijn. Mijn god zeg! Ik heb jullie toch helemaal niks misdaan of wel soms? Sinterklaas is een beetje moe. Sinterklaas is er een beetje klaar mee. Ik kom net uit ’t Gooi met al die kutkinderen. Ik heb het wel gehad. Sinterklaas wil lekker naar huis. Misschien nog even het grote blotebenenspel spelen met mevrouw Nicolaas. Maar nee dan staat er opeens een piet voor je neus: ‘Sinterklaas, we moeten nog even naar de mannen van Vandaag Inside‘.”

Johan Derksen krijgt een speelgoedgeweer cadeau voor de wolven, een stokpaardje van hem in het programma. Voor Genee is er een bord met een karaokeverbod. En Gijp wordt ‘verblijd’ met een kaartje voor de theatershow van Maarten van Rossem, de historicus met wie hij overhoop lag dit tv-jaar.

Maar het wordt pas echt chaos als Sinterklaas hem een helm met daarop een dildo cadeau geeft. Het is een verwijzing naar een filmpje dat vaak wordt getoond in het programma. De goedlachse analist twijfelt geen moment en zet de helm op zijn hoofd. Dit met een flink lachsalvo in de studio als resultaat.

Tafelgast Job Knoester die consequent meneer Knoepert wordt genoemd, krijgt allemaal kleding met het hoofd van Johan Derksen erop. Ook politiek verslaggever Merel Ek krijgt een cadeau. Nadat ze eerder dit jaar beweerde dat een uitspraak van Derksen in de Dikke van Dale stond en die er daarna niet in bleek te staan, kreeg ze Forum voor Democratie over zich heen. Van de Sint krijgt ze daarom dat woordenboek cadeau. Voor Dick Advocaat was er uiteraard weer een kassa.

Voor Derksen kwam er nog een speciaal cadeau. Hij heeft het in het programma regelmatig over dat in Nederland voor de asielcrisis het Deens model wordt gebruikt. De Sint had daarom een Deens model geregeld, die schaars gekleed de studio binnen komt lopen.

Bron: AD/BM

Bericht delen