SimpelZodiak breidt crime team uit met Dionne Slagter
vrijdag 24 februari 2023

SimpelZodiak breidt crime team uit met Dionne Slagter

SimpelZodiak, contentproducent van onder meer Expeditie Robinson, Temptation Island, MasterChef en de misdaadprogramma’s van Kees van der Spek, breidt zijn crime team uit en gaat een creatieve samenwerking aan met Dionne Slagter op het gebied van true crime.

De content creator en presentatrice heeft zich de afgelopen jaren verdiept in verschillende moordverhalen voor haar YouTube-serie Misdaad & Mysterie en haar podcast Moordcast, waarmee ze haar expertise op het gebied van waargebeurde misdaad heeft verrijkt. Samen met het ontwikkelteam gaat Dionne haar creativiteit en kennis over crime inzetten om exclusief voor SimpelZodiak formats te ontwikkelen.

Justine Huffmeijer, Managing Director SimpelZodiak: “Naast Kees van der Spek en Marcel van de Ven is Dionne Slagter een veelbelovende aanvulling op ons crime team. Door haar fascinatie voor en interesse in true crime heeft zij de afgelopen jaren veel kennis opgedaan. Daarnaast is Dionne een succesvolle creatieve contentmaker. Die combinatie van factoren maakt dat wij graag met haar samenwerken en daar kijken we dan ook naar uit.”

Dionne Slagter: “SimpelZodiak staat onder andere bekend om de succesvolle misdaadprogramma’s die zij produceren. Een onderwerp dat mij enorm trekt en waar mijn interesse ligt. Ik heb zin in de samenwerking, waar ik alle ruimte krijg om creatief mee te ontwikkelen met het fantastische team aan mooie nieuwe programma’s.”

Dionne Slagter startte in 2011 met haar eigen succesvolle YouTube-kanaal OnneDi. Haar serie Leuk of Meuk werd een grote hit en in het verlengde daarvan bracht Dionne in 2016 een gelijknamig boek uit. Inmiddels heeft ze met haar YouTube-kanaal een omslag gemaakt naar crime met de videoserie Misdaad & Mysterie, waarin ze wekelijks spraakmakende moordzaken bespreekt.

Naast haar online werkzaamheden heeft Dionne zich ontwikkeld tot podcastmaker. Voor Moordcast, die zij samen met haar broer Hendrik maakt, duikt ze in mysterieuze, waargebeurde moordverhalen. Haar expertise in crime valt op, waardoor ze de kans kreeg het programma True Crimes of the 90’s te presenteren en maakte Dionne in 2021 de documentaire Moordtieten, waarin ze op onderzoek gaat naar de gevolgen van siliconen borstimplantaten.

Bron: SimpelZodiak/BM
Foto: Gino toe Water/Banijay Benelux

Bericht delen