Dinsdag 16 januari 2018

Sien van Sellingen kleuterdramaserie KRO Kindertijd

Sien van Sellingen is een nieuwe kleuterdramaserie die in de kerstvakantie te zien is in KRO Kindertijd. Sien is een stoer en nuchter meisje dat op een boerderij op het platteland woont. In een groot gezin, met veel dieren en met veel vrije ruimte. Regisseur Pieter Verhoeff regisseert de nieuwe kleuterdramaserie, een voor hem nieuw genre. Eerder produceerde de KRO al series als Knofje, Adriaan en Abi.

Verhoeff: “De vijf korte verhaaltjes hebben een grote kwaliteit en zijn naar mijn mening te vergelijken met die van Annie M.G. Schmidt, omdat ze tegelijk de kinderen en ouders aanspreken. Het regisseren van een serie voor kleuters is voor mij volkomen nieuw. Maar ik houd er van om steeds iets anders, iets nieuws te ondernemen.”

De serie is geschreven door Janneke van der Pal, naar een idee van haar en Jan-Willem Bult, eindredacteur KRO Kindertijd. Bult: “Pieter, Janneke en ik zijn alle drie – deels – in het noorden opgegroeid. Dat schept een band en de ambitie om de vrije ruimte die wij als kind ervoeren over te brengen op een nieuwe generatie. Dat iemand als Pieter met zo’n enorme staat van dienst deze kleuterdramaserie gaat regisseren, is een droom van Janneke en mij die werkelijkheid wordt.”

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen