Shula Rijxman wil een klimaatjournaal bij de publieke omroep
woensdag 15 september 2021

Shula Rijxman wil een klimaatjournaal bij de publieke omroep

Shula Rijxman wil dat er een regelmatig terugkerend klimaatprogramma op televisie komt. Dat zei de voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO op het Cross Media Congres in Amsterdam.

Met een vast programma, zoals een journaal, hoopt Rijxman dat het onderwerp duurzaamheid en klimaat structureel aandacht krijgt. Dit hoeft niet per se dagelijks te zijn, benadrukt de NPO-baas.

Het programma moet volgens Rijxman niet alleen maar beschrijven hoe het klimaat onder druk staat, maar ook de waarheden en onwaarheden daarover aan het licht brengen. Met name nepnieuws en niet-feitelijke onderzoeken krijgen volgens de voorzitter nu te veel aandacht. Ze wil zich er hard voor maken dat zaken van beide kanten worden belicht.

De Raad van Bestuur van de NPO roept publieke omroepen op voorstellen te doen voor een klimaatjournaal. Rijxman realiseert zich dat de NPO niets mag zeggen over de inhoud van programma’s, maar het thema is volgens haar zo belangrijk dat het structurele aandacht verdient. “Informeren is een belangrijke taak van de NPO”, aldus de voorzitter.

Bron: AD/BM

Bericht delen