Showtime koopt remake rechten Hollands Hoop
woensdag 17 januari 2018

Showtime koopt remake rechten Hollands Hoop

De Amerikaanse kabelzender Showtime heeft de remake rechten van de veelgeprezen Nederlandse dramaserie Hollands Hoop aangekocht voor de Amerikaanse markt. Showtime is een Amerikaanse Premium Cable Company, die series uitzendt als Homeland, Dexter en Billions.

Oscarwinnaars Jim Taylor (Sideways, About Schmidt) en Alexander Payne (Nebraska, The Descendants) tekenen voor het scenario en de regie. Na Miguel Arteta (Nurse Jackie) is nu ook Roberto Benanib (Weeds, Ally McBeal) als showrunner aangetrokken voor de Amerikaanse versie.

Scenarist Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan: “We zijn enorme fans van Jim en Alexander. We zijn natuurlijk razend benieuwd wat ze met de karakters van plan zijn en of er aan de andere kant van de oceaan ook koppen gaan rollen.”

Onder de titel ‘Kilroy County’ focust de Amerikaanse variant zich op een disfunctionele psychiater die zijn gevaarlijkste patiënt in zijn privéleven moet dulden. Uiteindelijk zal blijken dat in een wereld vol patiënten de psychiater het meest gestoord is. De serie wordt geproduceerd door IM Global, Scripted World (Alon Aranya) en Endemol Shine.

In Nederland wordt nu het tweede seizoen van Hollands Hoop uitgezonden, elke zaterdag om 20.25 uur bij BNNVARA en NTR op NPO 2. Het derde seizoen wordt momenteel geschreven en zal naar verwachting in 2019 worden uitgezonden. Zie ook hollandshoop.nl

Bron: BNNVARA

Bericht delen